Vepřová roláda z bůčku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 859 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 80 g
 - Sodík 205 mg
 - Bílkoviny 22 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 171.8 mg
 - Draslík 615 mg
 - Vláknina 4618.7 mg
 - Vitamín A 4618.7 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.7 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na tento recept použijeme bůček bez kosti, který rozřízneme tak, aby vznikl větší plát. Maso naklepeme, potřeme prolisovaným česnekem, hořčicí, posypeme solí a pepřem. Po celé ploše poklademe plátky kabanosu nebo špekáčků a plátky uvařených vajec. Maso zavineme do rolády a ovážeme pevně nití. Osolíme, okmínujeme a posypeme trochou majoránky. Pečeme v předehřáté troubě 45 až 50 minut. Během pečení odebíráme vypečený tuk, na kterém usmažíme brambory.
 - 
                                2
Roládu nakrájíme na plátky a podáváme s bramborami usmaženými ve vlastním vypečeném tuku.