Chop suey s hlívou ústřičnou
Suroviny
- 250 g Hlíva ústřičná
 - 500 g Vepřové maso libové
 - 200 g Bambusové výhonky
 - 150 g Fazole červené sterilované
 - 1 kávová lžička Cukr třtinový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Cibule
 - 1 ks Pórek
 - 2 ks Chilli paprička
 - 1 ks Paprika červená
 - 1 polévková lžíce Hořčice
 - 3 polévková lžíce Víno portské
 - 5 polévková lžíce Olej sezamový
 - 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
 - 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 - 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 551 kcal
 - Sacharidy 37 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 960 mg
 - Bílkoviny 30 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 88.8 mg
 - Draslík 656.3 mg
 - Vláknina 12287.5 mg
 - Vitamín A 12287.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 46.1 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3166.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřové maso omyjeme, osušíme a pokrájíme na nudličky, které odložíme do mísy, osolíme, opepříme, přidáme sójovou omáčku, hořčici a Maizenu. Vše promícháme a necháme marinovat 20 minut.
 - 
                                2
Hlívu ústřičnou očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenké nudličky.
 - 
                                3
Omyté chilli papričky rozkrojíme, zbavíme semen, promyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na hodně tenké nudličky. Z červené omyté papriky odstraníme semínka a pokrájíme ji na proužky. Cibuli s pórkem očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka.
 - 
                                4
Konzervované bambusové výhonky a červenou fazoli scedíme. Výhonky pokrájíme na nudličky.
 - 
                                5
Ve woku si na rozpáleném oleji zpěníme cibuli. Přidáme maso, chilli papričky, dochutíme sójovou omáčkou, vínem a smažíme dozlatova 5 minut. Maso s cibulí vyjmeme z pánve, přilijeme 2 lžíce oleje, když je dostatečně rozehřátý, osmažíme pórek, hlívu, papriku, bambusové výhonky a nakonec přimícháme fazoli. Mícháme a smažíme přibližně 5-8 minut. Pak k zelenině přidáme osmažené maso, promícháme, dochutíme solí, cukrem, prohřejeme a upravíme porce na talíře.