Kuře Chop-suey

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 10 g Celer - nať
  • 500 g Cibule
  • 1000 g Kuřecí prsa
  • 400 g Pórek
  • 200 g Vejce slepičí
  • 30 g Sůl
  • 100 g Česnek
  • 500 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Fazole bílé
  • 300 g Paprika sterilovaná
  • 20 g Glutasol
  • 100 g Houby černé
  • 200 g Celer sterilovaný
  • 10 g Chilli koření mleté
  • 150 g Solamyl
  • 150 ml Omáčka sójová
  • 160 ml Víno bílé
  • 300 ml Olej stolní
  • 100 ml Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 645 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1842 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 165.4 mg
  • Draslík 1231.9 mg
  • Vláknina 12202.5 mg
  • Vitamín A 12202.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí svalovinu (stehna, prsíčka) opláchneme, nakrájíme na kostičky, osolíme, smícháme s vejci a s částí máčeného škrobu a necháme asi hodinu odležet.

  • 2

    Potom maso opečeme v horkém tuku dozlatova. Opečené maso vyjmeme a necháme okapat na cedníku.

  • 3

    Do zbylého tuku dáme postupně pórek, česnek nakrájený na kostičky, jemně nakrájenou cibuli, černé houby, kapie a na plátky nakrájené žampiony. Vše promícháme a přidáme vařené fazole, sterilovaný celer a omytou, překrájenou celerovou nať.

  • 4

    Přidáme opečené maso a čili koření, zamícháme a zalijeme zálivkou z vývaru, vína, glutasolu, sójové omáčky a zbylého máčeného škrobu.

  • 5

    Nakonec pokrm promícháme a ještě krátce prohřejeme.

Komentáře k receptu