Jehněčí ragú na koriandru
Suroviny
- 150 g Meruňky sušené
- 300 g Mrkev kořen
- 750 g Jehněčí kýta
- 150 g Šalotka
- 500 ml Hovězí vývar základní
- 2 kávová lžička Koriandr mletý
- 8 ks Kardamom
- 5 ks Cibulka jarní
- 1 ks Skořice celá
- 1 ks Badyán
- 3 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 920 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 213 g
- Sodík 497 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 98 g
- Cholesterol 123.8 mg
- Draslík 2254.3 mg
- Vláknina 66945.5 mg
- Vitamín A 66945.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.1 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené maso nakrájíme na kostičky a opečeme na oleji. Vyjmeme a necháme stranou. Ve výpeku podusíme oloupané šalotky a česnek. Kardamom spolu s ostatním kořením přidáme k šalotce s česnekem, přimícháme opečené maso, sušené meruňky a vše podlijeme vývarem. Ochutíme octem a zvolna dusíme cca 70 minut.
-
2
Asi 10 minut před koncem dušení přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou mrkev a jarní cibulku.
-
3
Pokrm upravíme na talíře a podáváme.