Vepřové řízky v bramborákovém těstu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 662 kcal
 - Sacharidy 42 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 131 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 62 mg
 - Draslík 566.7 mg
 - Vláknina 6863 mg
 - Vitamín A 6863 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 16.1 mg
 - Vitamín E 4.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těsto na bramborák připravíme z oloupaných, omytých a nastrouhaných brambor, které vymačkáme přes cedník. Vmícháme do nich mouku, česnek utřený se špetkou soli, mléko, rozšlehané vejce a majoránku.
 - 
                                2
Řízky po okrajích nařežeme, aby se nekroutily, naklepeme, osolíme a obalíme v bramborákovém těstě. Takto připravené řízky smažíme ve vyšší vrstvě oleje.