Sládkův guláš
Suroviny
- 300 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 300 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Nové koření mleté
- 4 ks Cibule
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín drcený
- 1 kg Vepřový bok
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1152 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 111 g
- Sodík 170 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 144 mg
- Draslík 493.8 mg
- Vláknina 3013.8 mg
- Vitamín A 3013.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, maso na kostky.
-
2
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso, sůl a koření a orestujeme. Poté vlijeme pivo, promícháme a pod poklicí dusíme.
-
3
Když je maso téměř měkké, vmícháme do guláše strouhanku a dovaříme.