Bramborový salát s fazolemi a křenem
Suroviny
- 120 g Anglická slanina
 - 600 g Brambory
 - 200 g Fazole bílé v mírně slaném nálevu
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 1 kávová lžička Hořčice plnotučná
 - 1 ks Cibule
 - 1 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Křen
 - 0.09 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 375 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 20.4 mg
 - Draslík 744.6 mg
 - Vláknina 8735.1 mg
 - Vitamín A 8735.1 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.7 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory uvaříme ve slupce, scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Fazole scedíme a necháme okapat, slaninu a cibuli nakrájíme nadrobno, křen nastrouháme najemno.
 - 
                                2
Cibuli a slaninu osmažíme na lžíci oleje a necháme zchládnout.
 - 
                                3
V míse promícháme brambory, fazole, slaninu s cibulí, křen, hořčici, sůl, pepř a cukr. Pod fólií necháme salát vychladit.