Kapr na grilu s kmínem
Suroviny
- 400 g Kapr obecný
 - 400 g Mrkev kořen
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 10 g Kmín celý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 ks Citrony
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 l Mléko polotučné
 - 1 dl Olej olivový
 - 1 dl Víno portské
 - 1 dl Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 4 polévková lžíce Pomerančová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 867 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 67 g
 - Sodík 250 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 100 mg
 - Draslík 467 mg
 - Vláknina 9178.5 mg
 - Vitamín A 9178.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.1 mg
 - Vitamín E 11 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 14.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kapra vykucháme, očistíme, umyjeme, osolíme, naporcujeme, porce namočíme do studeného mléka a odložíme na 30 minut do lednice.
 - 
                                2
Zálivka: Mrkev oloupeme, dáme na pánev, kde máme rozehřáté máslo a na něm mrkev na mírném plamínku dokola opečeme. Do pánve přilijeme vymačkanou šťávu ze 2 pomerančů, pomerančovou kůru nakrájíme na větší proužky, které položíme vedle mrkve a také opečeme, přidáme na kolečka nakrájený česnek, přisypeme kmín, med, zalijeme vínem povaříme a odstavíme. Nakonec podle chuti opepříme.
 - 
                                3
Gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu, porce ryby osušíme, naskládáme na rošt, obě strany pokapeme olivovým olejem a z obou stran pečeme přibližně 4 minuty.
 - 
                                4
Upečené ryby porcujeme na talíře, vedle naaranžujeme pečenou mrkev, opečenou pomerančovou kůru a vše zalijeme připravenou zálivkou.