Lečo po indicku
Suroviny
- 250 g Rajčata
 - 250 g Paprika červená
 - 200 g Lilek
 - 1 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Hřebíček
 - 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.25 kávová lžička Skořice mletá
 - 2 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 2 kávová lžička Kardamom
 - 2 kávová lžička Kmín celý
 - 4 kávová lžička Koriandr celý
 - 0.5 kávová lžička Muškátový oříšek
 - 1 kávová lžička Skořice celá
 - 1 kávová lžička Garam masala
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 polévková lžíce Kari koření
 - 0.27 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 106 kcal
 - Sacharidy 19 g
 - Tuky 4 g
 - Sodík 91 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 19 g
 - Cholesterol 1.6 mg
 - Draslík 778.6 mg
 - Vláknina 12991.9 mg
 - Vitamín A 12991.9 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 120.4 mg
 - Vitamín E 2.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cibuli nakrájíme a osmahneme na rozpáleném másle do zlatova. Přidáme pokrájené papriky, rajčata a lilek. Ochutíme solí a ostatním kořením kromě horkého.
 - 
                                2
Na mírném ohni podusíme, podlijeme a opět dusíme do měkka. Na závěr poprášíme horkým kořením a ihned podáváme.
 - 
                                3
Horké koření [39441]:
 - 
                                4
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.