Bifteky s portským
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
 - Sacharidy 11 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 814 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 141.1 mg
 - Draslík 818.2 mg
 - Vláknina 868 mg
 - Vitamín A 868 mg
 - Vitamín B6 1.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Svíčkovou nakrájíme na 4 silné bifteky, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, jarní cibulky nakrájíme na nudličky i s natí.
 - 
                                2
Na rozpáleném másle osmažíme bifteky, z každé strany asi 2,5 minuty, poté je vyjmeme a držíme na teple. Ve vodě 10 minut vaříme hovězí bujón.
 - 
                                3
Do výpeku vložíme žampiony a za občasného míchání je 5 minut podusíme. Přimícháme cibulky a dusíme ještě minutu. Do směsi vmícháme mouku, minutu smažíme, zašleháme vývar, portské, madeiru, smetanu a na mírném plameni pomalu vaříme, až omáčka zhoustne.
 - 
                                4
Bifteky lehce osolíme a servírujeme přelité omáčkou.