Babiččina velikonoční nádivka
Suroviny
- 70 g Máslo čerstvé
 - 300 g Mouka polohrubá
 - 20 g Droždí
 - 220 g Klobása uzená
 - 170 g Uzené maso vařené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 4 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 2 špetka Cukr krupice
 - 2.5 dl Mléko plnotučné
 - 4 dl Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 807 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 52 g
 - Sodík 379 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 52 g
 - Cholesterol 514.2 mg
 - Draslík 256 mg
 - Vláknina 4680 mg
 - Vitamín A 4680 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 327.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vejce dáme do rendlíku, zalijeme 2-4 dl vody a uvaříme natvrdo. Vychlazená vejce oloupeme a nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Zapékací mísu vymažeme 2 lžícemi oleje. Uzené vařené maso nakrájíme na plátky, klobásu nakrájíme na kolečka. Na dno pekáčku střídavě poklademe plátky vajec, masa a klobásy.
 - 
                                3
Do mísy nasypeme polohrubou mouku, uděláme do ni důlek a do něj rozdrobíme kvasnice. Posypeme je 2 špetkami cukru, zalijeme 2.5 dl vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Když kvásek vzejde, přidáme do mouky 4 žloutky, 70 g rozehřátého vlažného másla, 0.5-1 lžičky soli a těsto dobře propracujeme. Pak ho nalijeme do pekáčku na připravené ingredience a necháme vykynout.
 - 
                                4
Když nám těsto vykynulo, potřeme ho rozšlehaným osoleným vejcem a pečeme v předehřáté troubě na 190 °C přibližně 30-35 minut dozlatova.
 - 
                                5
Upečenou nádivku necháme vychladnout, potom ji vyklopíme na mísu s lněným ubrouskem a servírujeme.