Pepřový tokáň
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 270 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 12 g
 - Sodík 202 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 83.8 mg
 - Draslík 53.4 mg
 - Vláknina 645.8 mg
 - Vitamín A 645.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso nakrájíme na tenké, asi 5cm dlouhé proužky.
 - 
                                2
V kastrolu rozpálíme tuk a nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme dozlatova. Přidáme maso, ze všech stran opečeme, ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                3
Poté přidáme prolisovaný česnek, zalijeme vínem, snížíme teplotu a zakryté podusíme. Podle potřeby podlijeme vodou.
 - 
                                4
Když je mazo zpola hotové, vmícháme protlak a dusíme doměkka. Odvaříme co nejvíc tekutiny, tak aby jídlo mělo hustou hnědou omáčku.