Grilované kuře v bylinkové marinádě
Suroviny
- 100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Majoránka
 - 0.5 kávová lžička Tymián sušený
 - 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 0.5 kávová lžička Oregano sušené
 - 0.5 kávová lžička Bazalka sušená
 - 1 ks Cibule
 - 2 špetka Skořice mletá
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.5 kg Kuře
 - 1 polévková lžíce Med včelí
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Ocet vinný
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 6 polévková lžíce Kečup
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 908 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 62 g
 - Sodík 608 mg
 - Bílkoviny 71 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 281.3 mg
 - Draslík 788.7 mg
 - Vláknina 2263.9 mg
 - Vitamín A 2263.9 mg
 - Vitamín B6 1.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.2 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné, omyté a osušené kuře rozdělíme na 8 porcí a naložíme přes noc do marinády. Kuře v marinádě překryjeme fólií a necháme marinovat v chladničce. Během marinování porce obracíme.
 - 
                                2
Marinádu připravíme smícháním oleje, medu, kečupu, sójové omáčky, soli, majoránky, oregana, tymiánu, bazalky, pepře, skořice, chilli koření, piva, octa, prolisovaného česneku a jemně nakrájené cibule.
 - 
                                3
Porce grilujeme po každé straně asi 15 minut a v průběhu grilování maso potíráme zbylou marinádou.