Grilované kuře s pivem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Česnek
  • 2 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 3 ks Chilli paprička
  • 1 l Pivo světlé 12% 4,5% obj.
  • 1.5 kg Kuře
  • 5 polévková lžíce Koření grilovací
  • 5 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1000 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 533 mg
  • Bílkoviny 71 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 285.8 mg
  • Draslík 759.9 mg
  • Vláknina 513.5 mg
  • Vitamín A 513.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře opláchneme a důkladně potřeme grilovacím kořením.

  • 2

    V míse smícháme nasekaný česnek a papričky, sůl, pepř, papriku a olej.

  • 3

    Kuře napíchneme na jehlu a grilujeme za neustálého otáčení přibližně dvě hodiny. Kuře při grilování potíráme připravenou směsí.

  • 4

    Asi 8 minut před koncem grilování kuře polijeme pivem, kuře vytvoří křupavou kůrku.

Komentáře k receptu