Grilovaná vepřová žebírka na medu se sójovou omáčkou
Suroviny
- 110 g Máslo čerstvé
 - 170 g Med včelí
 - 110 ml Omáčka sójová
 - 280 ml Vývar drůbeží
 - 370 ml Ocet rýžový
 - 0.5 kávová lžička Zázvor celý
 - 2 ks Cibule
 - 2 ks Chilli paprička
 - 2 ks Cibulka jarní
 - 4 stroužek Česnek
 - 2 kg Vepřová žebra
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2006 kcal
 - Sacharidy 67 g
 - Tuky 142 g
 - Sodík 1652 mg
 - Bílkoviny 85 g
 - Uhlovodany 65 g
 - Cholesterol 438 mg
 - Draslík 1336.4 mg
 - Vláknina 2805 mg
 - Vitamín A 2805 mg
 - Vitamín B6 2.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 36.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na marinádu nakrájíme nadrobno chilli papričky, prolisujeme česnek, nasekáme jarní cibulky, nastrouháme zázvor a vše v míse promícháme s ostatními ingrediencemi. Vložíme žebírka a necháme cca 4 hodiny marinovat v lednici.
 - 
                                2
Poté maso vyjmeme z marinády a necháme okapat. Dáme na rozpálený gril a za pravideného potírání zbytkem marinády grilujeme 6-8 minut dozlatova. Rozložíme na servírovací tác a uchováme teplé.
 - 
                                3
Zbylou marinádu vlijeme do kastrůlku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nasekanou petrželku, přilijeme vývar a citronovou šťávu a přivedeme k varu. Na mírném ohni cca 15 minut povaříme do zhoustnutí. Objem omáčky musí zredukovat přibližně na polovinu. Poté vlijeme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Mezitím přiléváme rozuštěné máslo.
 - 
                                4
Omáčku podáváme k hotovým žebírkům.