Patizon v rajské omáčce
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 1 ks Patison
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 4 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Kečup jemný
 - 2 polévková lžíce Kečup ostrý
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 67 kcal
 - Sacharidy 9 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 271 mg
 - Bílkoviny 1 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 103.1 mg
 - Vláknina 1978.3 mg
 - Vitamín A 1978.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.3 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Patizon oloupeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Zakapeme citronovou šťávou a necháme chvíli odležet.
 - 
                                2
Oloupanou, jemně nasekanou cibuli orestujeme v kastrole na oleji, přidáme patizon a opékáme 2 minuty. Potom pod pokličkou dusíme doměkka. Směs osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a majoránkou. Vmícháme kečup a nakonec přidáme rozetřený česnek. Povaříme 2 minuty.
 - 
                                3
Můžeme podávat se smaženými hranolky nebo s vařenými těstovinami.