Provensálské vepřové

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 100 g Sýr krémový
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 0.5 kávová lžička Provensálské koření
  • 0.5 kávová lžička Fenykl obecný
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Bageta
  • 4 ks Rajčata
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 hrst Olivy černé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1291 kcal
  • Sacharidy 148 g
  • Tuky 54 g
  • Sodík 1970 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 148 g
  • Cholesterol 117.5 mg
  • Draslík 949.9 mg
  • Vláknina 16002.2 mg
  • Vitamín A 16002.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.5 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mleté maso s citronovou šťávou, olejem, provensálským kořením, oloupanou, najemno nasekanou cibulí, smetanovým sýrem, prolisovaným česnekem, fenyklem a oreganem. Osolíme, opepříme a vše dobře promícháme.

  • 2

    Ze směsi vytvarujeme placičky, které smažíme na pánvi na oleji 3-4 minuty po každé straně.

  • 3

    Podáváme mezi krajíčky bagety, ozdobíme nakrájenými rajčaty a olivami.

Komentáře k receptu