Indické ostré jehněčí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 534 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 23 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 133.3 mg
 - Draslík 388.5 mg
 - Vláknina 4608.1 mg
 - Vitamín A 4608.1 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.9 mg
 - Vitamín E 2.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1584.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso zbavíme nečistot, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostičky. Česnek, chilli, zázvor, kurkumu a mletý koriandr rozetřeme na jemnou pastu. Oloupeme a nakrájíme cibuli. Na tuku následně cibuli osmažíme, dokud se nezabarví do hněda.
 - 
                                2
Přidáme koření a smažíme, dokud se nezbavíme veškerého tuku. Přidáme nakrájená rajčata a necháme ještě několik minut vařit.
 - 
                                3
V této směsi podusíme jehněčí, pod pokličkou, dokud nebude maso měkké. Když je maso hotové, posypeme jej masalou a ozdobíme pokrájenými lístky koriandru. Můžeme podávat.