Rajská omáčka s hovězím masem
Suroviny
- 200 g Kečup
 - 200 g Protlak rajčatový
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 hrst Mouka polohrubá
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Nové koření celé
 - 1 špetka Pepř černý celý
 - 1 špetka Koření perníkové
 - 2 l Voda pitná
 - 0.5 kg Hovězí maso přední
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 382 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 628 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 89.5 mg
 - Draslík 454.9 mg
 - Vláknina 1857.6 mg
 - Vitamín A 1857.6 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí maso omyjeme, v hrnci zalijeme vodou, přidáme pepř, nové koření, bobkový list, sůl a vaříme, až je maso zcela měkké. V průběhu vaření podle potřeby přiléváme vodu tak, aby na konci zbyl přibližně litr vývaru.
 - 
                                2
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Když je maso uvařené, rozehřejeme v druhém hrnci máslo, osmažíme na něm nakrájenou cibuli, zalijeme ji vývarem z masa a vaříme, dokud nezměkne. Pak přimícháme protlak, kečup a perníkové koření. Omáčku zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali ve studené vodě, přivedeme ji za stálého míchání k varu a vaříme přibližně 10 minut. Omáčku ještě dochutíme pepřem a solí.
 - 
                                3
Maso naporcujeme na plátky, rozdělíme na servírovací talíře a zalijeme omáčkou.