Jogurt s lilkem
Suroviny
- 1 kávová lžička Kurkuma
 - 0.5 kávová lžička Koriandr celý
 - 2 ks Lilek
 - 2 špetka Sůl
 - 1 kg Jogurt bílý
 - 0.84 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Chilli koření mleté
 - 1 polévková lžíce Kmín římský
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 1 polévková lžíce Pasta česneková
 - 1 polévková lžíce Pasta zázvorová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 146 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 164 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 21.7 mg
 - Draslík 522.9 mg
 - Vláknina 7871.5 mg
 - Vitamín A 7871.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.2 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilek omyjeme a nakrájíme jej na nepříliš tenká kolečka. V misce smícháme polovinu mletého chilli, koriandr a kurkumu. Přidáme špetku soli, česnekovou a zázvorovou pastu. Kolečka lilku poté touto směsí potřeme a necháme 30 minut odpočívat.
 - 
                                2
Na pánvi bez oleje opražíme římský kmín. Jogurt smícháme se zbylým chilli, kmínem a špetkou soli a důkladně zamícháme. Na pánvi rozpálíme olej a lilky na něm smažíme, dokud nezhnědnou. Necháme je vychladnout, umístíme na talíře a přelijeme jogurtem. Ozdobíme nasekaným koriandrem a můžeme podávat, například jako přílohu k masu.