Sladkokyselé krevety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 20 ks Krevety tygří - loupané
  • 1 ks Feferony
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Balsamico ocet
  • 4 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 4 polévková lžíce Vývar z humrů
  • 3 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • 8 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3783 kcal
  • Sacharidy 166 g
  • Tuky 123 g
  • Sodík 3915 mg
  • Bílkoviny 1153 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 5252.2 mg
  • Draslík 185.4 mg
  • Vláknina 3028.1 mg
  • Vitamín A 3028.1 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.3 mg
  • Vitamín E 4.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety vyloupeme z krunýřů.

  • 2

    Rozšleháme bílek a přidáme do něj ocet, rýžové víno, sójovou omáčku a kečup. Osolíme a opepříme černým i cayenským pepřem. Do připravené marinády vložíme krevety. Počkáme, dokud se v ní 15 minut neodleží.

  • 3

    Omyjeme papriky, rozřízneme je na poloviny, odstraníme bílé žebroví a semínka a nakrájíme je na kostičky. Od jarních cibulek oddělíme kořínkovou část a zvadlou zelenou nať. Pokrájíme cibuli na kolečka. Feferonku nasekáme najemno.

  • 4

    Vyndáme krevety z marinády a ponecháme na okapání. Zaprášíme je škrobovou moučkou.

  • 5

    Připravíme wok a vlijeme do něj olej. Rozpálíme, vložíme do něj krevety a zprudka je opékáme. Krevety vyjmeme a vložíme do pánve papriky, cibuli a feferonku. Přichutíme zázvorem, vlijeme marinádu a vývar z humra. Provaříme, znovu vložíme krevety, osolíme, opepříme a podáváme.

Komentáře k receptu