Francouzská hovězí polévka pot au feu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 225 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 100 g Mrkev kořen
  • 300 g Kosti hovězí řídké
  • 500 g Hovězí maso přední
  • 50 g Tymián čerstvý
  • 50 g Rozmarýn čerstvý
  • 6 krajíc Chléb toastový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Pórek
  • 1 ks Bobkový list
  • 6 ks Celer řapíkatý
  • 8 ks Pepř černý celý
  • 4 l Voda pitná
  • 1 kg Kosti hovězí morkové
  • 1 kg Hovězí kýta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2037 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 203 g
  • Sodík 856 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 160.6 mg
  • Draslík 1350.9 mg
  • Vláknina 15661.1 mg
  • Vitamín A 15661.1 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyjeme maso a kosti studenou vodou a osušíme je.

  • 2

    Na plotnu připravíme hrnec. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a v nahřátém hrnci opečeme řezné plochy cibule dohněda.

  • 3

    Do hrnce přidáme kosti, hrudí, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a tymián. Přilijeme studenou vodu a přivedeme k varu. Sbíráme pěnu z povrchu polévky. Když voda začne vařit, přidáme ještě hovězí kýtu a ztlumíme teplotu. Vaříme asi 3 hodiny.

  • 4

    Oškrábeme mrkev, pórek omyjeme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na proužky. Celerové řapíky opláchneme a pokrájíme na kousky. 30 minut před skončením vaření polévky do ní přidáme pokrájenou zeleninu a morkové kosti.

  • 5

    Je-li maso a zelenina měkká, vyndáme je ven, naservírujeme na talíře a zalijeme trochou vývaru.

  • 6

    Přes síto přecedíme polévku a servírujeme jako první chod. Podáváme k ní opečený chléb.

  • 7

    Na plátky nakrájíme maso a společně se zeleninou podáváme jako druhý chod.

Komentáře k receptu