Dušené kuře v jogurtové marinádě
Suroviny
- 400 ml Jogurt bílý
 - 100 ml Mléko kokosové
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Kuře
 - 2 ks Chilli paprička
 - 2 špetka Muškátový oříšek
 - 6 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej kokosový
 - 1 polévková lžíce Olej kokosový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1131 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 81 g
 - Sodík 549 mg
 - Bílkoviny 84 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 333.1 mg
 - Draslík 1135 mg
 - Vláknina 2204.4 mg
 - Vitamín A 2204.4 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.4 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si marinádu: omyté chilli paričky zbavíme stonků, pokrájíme je a v hmoždíři je rozdrtíme. Pak je dáme do větší mísy. Přidáme k nim utřené stroužky česneku se solí, sladkou papriku, mletý zázvor, mletou skořici a nastrouhaný muškátový oříšek. Směs promícháme s olivovým olejem.
 - 
                                2
Omyté kuře naporcujeme, vykostíme a z porcí stáhneme kůži. Maso propícháme vidličkou a celé potřeme kořenící marinádou. Maso vložíme do mísy, kde jsme si připravili marinádu. Vše přelijeme bílým jogurtem a důkladně jogurt zamícháme mezi maso. Marinované kuře odložíme do lednice, nejlépe přes noc.
 - 
                                3
Druhý den v kastrólu zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli. Položíme na ni porce kuřecího masa i s marinádou, přilijeme 100ml kokosového mléka, promícháme a pod pokličkou maso pomalu dusíme doměkka, minimálně 35-40 minut. Během dušení občas vše promícháme.
 - 
                                4
Měkké kuře i s omáčkou podle chuti dosolíme.