Marinované chobotnice se sladkou chilli zálivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 542 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 630 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 120.1 mg
 - Draslík 1080.4 mg
 - Vláknina 1810 mg
 - Vitamín A 1810 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 40.7 mg
 - Vitamín E 3.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuchyňsky připravené baby chobotničky opláchneme vodou a necháme okapat na papírové kuchyňské utěrce.
 - 
                                2
V míse připravíme marinádu smícháním oleje, česneku, části nasekaného koriandru, 1 chilli papričky a části citrónové šťávy. Přidáme chobotničky, dobře promícháme a necháme minimálně 4 hodiny, nejlépe přes noc v chladu marinovat.
 - 
                                3
Rozehřejeme gril, chobotničky asi 3-4 minuty za stálého otáčení opékáme, často přeléváme marinádou, aby byly stále vlhké. Nesmíme grilovat příliš dlouho, jinak ztvrdnou.
 - 
                                4
Podáváme teplé, přelité zálivkou, kterou připravíme pečlivým promícháním chilli papričky, citrónové šťávy, hnědého cukru, rybího vývaru, koriandru a sladkokyselé omáčky.