Pikantní smažená rýže se zeleninou a kešu
Suroviny
- 50 g Ořechy Kešu
 - 50 g Kokos - mletý (Kopra)
 - 115 g Fazolové lusky zelené
 - 90 g Rýže jasmínová
 - 0.5 kávová lžička Cukr třtinový
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 ks Zelí čínské
 - 1 ks Limetka
 - 1 špetka Sůl
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Ocet rýžový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 631 kcal
 - Sacharidy 63 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 304 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 59 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 1178.3 mg
 - Vláknina 33065 mg
 - Vitamín A 33065 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 94.3 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rýži uvaříme v osolené vodě a uchováme teplou.
 - 
                                2
Ve woku rozpálíme olej, na středním ohni do zlatova osmahneme nadrobno pokrájený česnek. Přidáme na jemno nasekanou chilli papričku bez semínek, opražené kešu oříšky a pražený kokos. Za stálého míchání krátce orestujeme, vmícháme cukr, sójovou omáčku, rýžový ocet a přibližně 2 minuty prohřejeme. Poté směs shrneme na stranu a do pánve rozklepneme vejce. Necháme trochu ztuhnout, promícháme dřevěnou vařečkou se směsí.
 - 
                                3
Vložíme na plátky nakrájené zelené fazolky, krouhané zelí a uvařenou rýži. Restujeme a mícháme, dokud zelenina nezměkne.
 - 
                                4
Hotovou směs rozdělíme do misek a podáváme s měsíčky limety, které slouží k zakápnutí rýže.