Rybí směs se zázvorem
Suroviny
- 400 g Cuketa
 - 300 g Mrkev kořen
 - 500 g Filé z aljašské tresky
 - 10 g Zázvor celý
 - 15 g Cibulka jarní
 - 50 ml Olej olivový
 - 50 ml Omáčka sójová
 - 125 ml Víno bílé
 - 40 ml Citronová šťáva
 - 10 ml Kečup
 - 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
 - 1 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Pasta Sambal Oelek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 186 g
 - Sodík 33 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 50 mg
 - Draslík 321.4 mg
 - Vláknina 6977.5 mg
 - Vitamín A 6977.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.7 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rybu omyjeme, osušíme a pokrájíme na hrubší kostky. Česnek oloupeme a nakrájíme najemno, stejně postupujeme se zázvorem. Citronovou šťávu smícháme se 40 ml oleje a vínem, přimícháme česnek a zázvor. Směs nalijeme k rybě a necháme 30 minut v chladu marinovat. Cuketu očistíme a společně s cibulkou nakrájíme na kolečka, mrkev na hranolky.
 - 
                                2
Zbytek oleje rozpálíme a osmahneme na něm dozlatova kousky ryby, ty poté vyjmeme, do pánve dáme kousky zeleniny a zprudka opékáme 5 minut. Poté přidáme kousky ryby, marinádu a zvolna vaříme. Přilijeme směs sójové omáčky, kečupu a Solamylu a necháme zhoustnout. Porce ryby se zeleninou servírujeme okořeněné pastou Sambal Oelek.