Opékaná rybí směs

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 300 g Kapr obecný
  • 300 g Filé z aljašské tresky
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.6 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 235 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 88.5 mg
  • Draslík 297.9 mg
  • Vláknina 2600 mg
  • Vitamín A 2600 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.7 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté kapří maso a porce filé nakrájíme vždy na 4 kousky, osolíme a obalíme v mouce smíchané s mletou paprikou. Maso opečeme po obou stranách na pánvi na oleji a vyjmeme.

  • 2

    Do pánve přidáme máslo, trochu vody, kečup a worcester. Za stálého míchání necháme směs zhoustnout.

  • 3

    Opečené kousky ryb upravíme na nahřáté talíře, podlijeme šťávou a obložíme dílky omytého citronu.

  • 4

    Podáváme se smaženými bramborovými hranolky.

Komentáře k receptu