Těstoviny s rajčaty a ančovičkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 350 g Těstoviny Farfalle
  • 200 g Ančovičky konzervované
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 2063 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 67 g
  • Cholesterol 42.5 mg
  • Draslík 431.5 mg
  • Vláknina 6898.5 mg
  • Vitamín A 6898.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Farfalle uvaříme dle návodu na obalu.

  • 2

    Mezitím v pánvi rozpálíme olej a cca dvě minuty na něm smažíme plátky ančoviček. Postupně začneme přidávat rozpůlená rajčata a do pánve ještě prolisujeme česnek.

  • 3

    Dochutíme pepřem, solí a drceným chilli. Pět minut za občasného míchání smažíme na pánvi. Vše pak smícháme s uvařenými těstovinami a podáváme.

Komentáře k receptu