Indické smažené kuře
Suroviny
- 250 ml Jogurt bílý
 - 6.87 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 5 ks Chilli paprička zelená
 - 1 kg Kuře
 - 4 polévková lžíce Ořechy burské pražené
 - 3 polévková lžíce Garam masala
 - 4 polévková lžíce Mouka kukuřičná
 - 2 polévková lžíce Pasta česneková
 - 2 polévková lžíce Pasta zázvorová
 - 3 polévková lžíce Kari listy
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 716 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 50 g
 - Sodík 465 mg
 - Bílkoviny 54 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 196.4 mg
 - Draslík 721 mg
 - Vláknina 3116.2 mg
 - Vitamín A 3116.2 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme dohromady česnekovou pastu, jogurt, zázvorovou pastu a špetku soli. Kuře si nakrájíme na malé kousky, vložíme do marinády a necháme 10 hodin v lednici.
 - 
                                2
Poté posypeme kuře trochou masaly, dvěma lžícemi buráků, kukuřičnou moučkou a důkladně zamícháme.
 - 
                                3
Na pánvi si rozehřejeme olej a kuře na něm opékáme, dokud nám nezezlátne. Velkou mísu si obložíme osmaženými lístky kari, zelenými chilli papričkami a zbytkem buráků. Připravíme 4 mističky a každý si bere z velkého talíře. Ihned podáváme.