Indické kuře se zeleným kořením
Suroviny
- 90 g Ořechy Kešu
 - 125 ml Jogurt bílý
 - 200 ml Máta
 - 200 ml Koriandr čerstvý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Garam masala
 - 5 ks Chilli paprička zelená
 - 1 kg Kuřecí maso vařené
 - 3 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Chilli koření mleté
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 2 polévková lžíce Pasta česneková
 - 2 polévková lžíce Pasta zázvorová
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 444 kcal
 - Sacharidy 15 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 171 mg
 - Bílkoviny 51 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 3 mg
 - Draslík 512.9 mg
 - Vláknina 3133.5 mg
 - Vitamín A 3133.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.5 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Smícháme sůl, mleté chilli, masalu a citronovou šťávu. Ve vzniklé marinádě obalíme nakrájené kuřecí.
 - 
                                2
Lístky máty a koriandru zbavíme nečistot, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme. Zelené papričky zbavíme stopek a opláchneme pod tekoucí vodou.
 - 
                                3
Do jogurtu přidáme zelené papričky, kešu a lístky koriandru a máty. Jogurt, zázvorovou a česnekovou pastu přidáme ke kouskům kuřete. Vše důkladně zamícháme, přilijeme olej a znovu zamícháme. Vše odložíme na 10 h do lednice, aby maso nasáklo chuť.
 - 
                                4
Po vyjmutí nabodáme kuřecí na špejle a opečeme na grilu. Po vyjmutí ihned podáváme.