Avokádový dresink

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Avokádo
  • 50 g Cibule
  • 6 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 15 g Pažitka
  • 5 g Bazalka
  • 20 g Chilli paprička
  • 100 g Paprika zelená
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 10 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 151 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 586 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 281.2 mg
  • Vláknina 6830 mg
  • Vitamín A 6830 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Avokádo oloupeme, vyndáme pecku a dužinu rozmačkáme vidličkou. Zelenou papriku zbavíme jádřince, lusk nakrájíme na nudličky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, zelenou chilli papričku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme najemno. Pažitku a lístky bazalky posekáme také najemno. Do skleněné misky vložíme rozmačkané avokádo, přidáme papriku, chilli papričku, přilijeme olivový olej, citronovou šťávu, přisypeme pažitku s bazalkou, osolíme, opeříme, důkladně promícháme a necháme v chladu uležet.

  • 2

    Dresink používáme ke grilovaným červeným masům.

Komentáře k receptu