Zelný salát s červenou cibuli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Zelí hlávkové bílé
  • 200 g Slanina vepřová
  • 20 g Křen
  • 20 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule červená
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 302 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 633 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 390.1 mg
  • Vláknina 10887.2 mg
  • Vitamín A 10887.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávkové zelí očistíme, omyjeme, nakrájíme na tenké pásky, dáme do misky. Oloupanou červenou cibuli drobně nakrájíme, přidáme k zelí. Slaninu nakrájíme na malé kostky, které na suché pánvi osmažíme na křupavé škvarky. Ještě teplými škvarky i s omastkem zalijeme zelí a cibuli. Dochutíme solí, pepřem, nastrouhaným křenem a dobře promícháme. Nakonec do salátu přidáme na tenké plátky nakrájený česnek a ještě jednou zamícháme.

  • 2

    Salát podáváme na jednotlivých talířích. Ozdobíme čtvrtkou citronu, nasekanou petrželovou natí a podáváme.

Komentáře k receptu