Slanečky s houbami po litevsku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Houby sušené
  • 2 krajíc Chléb celozrnný žitný
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Slaneček
  • 2 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 941 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 82 mg
  • Draslík 1043.7 mg
  • Vláknina 5790 mg
  • Vitamín A 5790 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slanečky vykucháme a dáme přes noc vymáčet, druhý den je stahneme a vykostíme.

  • 2

    Směs sušených hub uvaříme ve vodě doměkka a mezitím nadrobno nasekáme cibuli a zpěníme ji na oleji.

  • 3

    Uvařené houby nakrájíme na malé kousky, vložíme na orestovanou cibuli a krátce podusíme.

  • 4

    Připravené slanečky nakrájíme na kousky, položíme na talíř a pokapeme citronem. Na kousky slanečka pak klademe hromádky dušených hub.

  • 5

    Podáváme jako předkrm nebo chuťovku s černým chlebem.

Komentáře k receptu