Omeleta s Nivou, kečupem a olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 1004 mg
 - Bílkoviny 21 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 292.9 mg
 - Draslík 249.1 mg
 - Vláknina 493.3 mg
 - Vitamín A 493.3 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.1 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Zapékací mísu dobře vymažeme máslem, vysypeme strouhanou a vyložíme půlku nastrouhané Nivy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme, až se sýr začne tavit. Rozklepneme celá vejce, která rozložíme tak, aby vznikly čtyři porce. Mísu vrátíme opět do trouby a pečeme, aby bílky i řloutky mírně ztuhly. Vejce posypeme pepřem a mletou červenou paprikou.
 - 
                                2
Po vytažení z trouby posypeme vejce zbylým nastrouhaným sýrem. Hotovou omeletu rozkrájíme na čtyři porce, které rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci polijeme ostrým kečupem, ozdobíme olivami a podáváme.