Omeleta s Nivou, kečupem a olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Strouhanka
  • 250 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 2.4 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Kečup ostrý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 1004 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 292.9 mg
  • Draslík 249.1 mg
  • Vláknina 493.3 mg
  • Vitamín A 493.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zapékací mísu dobře vymažeme máslem, vysypeme strouhanou a vyložíme půlku nastrouhané Nivy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme, až se sýr začne tavit. Rozklepneme celá vejce, která rozložíme tak, aby vznikly čtyři porce. Mísu vrátíme opět do trouby a pečeme, aby bílky i řloutky mírně ztuhly. Vejce posypeme pepřem a mletou červenou paprikou.

  • 2

    Po vytažení z trouby posypeme vejce zbylým nastrouhaným sýrem. Hotovou omeletu rozkrájíme na čtyři porce, které rozdělíme na jednotlivé talíře. Každou porci polijeme ostrým kečupem, ozdobíme olivami a podáváme.

Komentáře k receptu