Ukrajinská ucha
Suroviny
- 700 g Kapr obecný
 - 300 g Brambory
 - 100 g Rajčatový protlak
 - 20 g Kopr
 - 2 ml Citrónová šťáva
 - 1 kávová lžička Sůl mořská
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 0.5 kávová lžička Ocet
 - 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 l Voda pitná
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 664 mg
 - Bílkoviny 34 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 127.5 mg
 - Draslík 955.6 mg
 - Vláknina 7416 mg
 - Vitamín A 7416 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.4 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykuchaným, očištěným a důkladně omytým rybám odřízneme hlavy. Nakrájíme ryby na větší kousky, které povaříme 15 minut v osolené a octové vodě. Následovně je vybereme, stáhneme kůže, odstraníme kosti. Vložíme vše zpátky do vývaru a povaříme 30 minut.
 - 
                                2
V pánvi na rozpáleném másle osmahneme oloupanou, na kolečka pokrájenou cibuli. Přidáme oškrábanou mrkev spolu s brambory, nakrájenými na malé kousky. Dobře promícháme, posypeme mletou sladkou i pálivou paprikou, zamícháme a ihned zalijeme scezeným rybím vývarem. Povaříme 20 minut.
 - 
                                3
Potom do polévky vložíme na kousky nakrájené a vykostěné ryby. Vmícháme rajčatový protlak, prolisovaný česnek a vaříme dalších 10 minut. Nakonec polévku dochutíme solí, pepřem, podle chuti i citrónovou šťávou. Stáhneme ze sporáku, posypeme nasekaným koprem. Teplou polévku rozdělíme na jednotlivé talíře a podáváme.