Nakládané řízky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová kýta
  • 55.56 ml Olej rostlinný
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Paprika mletá pálivá
  • 4 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 3 polévková lžíce Solamyl
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 567 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 144 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 284.5 mg
  • Draslík 582 mg
  • Vláknina 210 mg
  • Vitamín A 210 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové řízky nakrájené z kýty (nebo z krkovičky) naklepeme a mírně osolíme.

  • 2

    V misce rozšleháme vejce se sójovou omáčkou, solamylem, prolisovaným česnekem, slunečnicovým olejem a špetkou pálivé papriky.

  • 3

    Do připravené marinády naložíme řízky a necháme je do druhého dne v chladu uležet.

  • 4

    Řízky vyjmeme z marinády a smažíme na pánvi na oleji z obou stran dozlatova.

Komentáře k receptu