Koblihy s rozinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Hrozinky
  • 20 g Droždí
  • 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 180 ml Mléko polotučné
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.15 l Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Rum
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 57 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 166 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 140.4 mg
  • Draslík 247.5 mg
  • Vláknina 4830 mg
  • Vitamín A 4830 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté rozinky polijeme rumem a necháme chvíli stát.

  • 2

    Do hrnku nalijeme vlažné mléko(80 ml), přidáme cukr, rozdrobené droždí, lžíci mouky a vše promícháme. Necháme vzejít kvásek.

  • 3

    Do mísy prosijeme mouku, přidáme špetku soli, žloutky rozšlehané ve 100 ml mléka a vzešlý kvásek. Vypracujeme řidší, vláčné těsto, zapracujeme do něj rozinky a necháme na teplém místě kynout.

  • 4

    Z vykynutého těsta vykrajujeme lžící bochánky a smažíme je v dostatečném množství oleje na pánvi.

  • 5

    Usmažené koblihy klademe na papírovou utěrku, aby se odsál tuk.

  • 6

    Podáváme pocukrované.

Komentáře k receptu