Dort zdobený pomeranči

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 170 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 115 g Máslo čerstvé
  • 230 g Cukr moučkový
  • 250 ml Pomerančová šťáva
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • 2 polévková lžíce Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 884 kcal
  • Sacharidy 129 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 135 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 210 mg
  • Draslík 364.6 mg
  • Vláknina 4951.3 mg
  • Vitamín A 4951.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 48 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 71 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180 °C. Dortovou formu o průměru 23 cm vyložíme pečícím papírem a vymažeme máslem.

  • 2

    Do misky prosejeme mouku se solí a kypřícím práškem.

  • 3

    V míse mixerem našleháme do pěny 115 gramů cukru se změklým máslem a pomerančovou kůrou. Poté postupně zašleháme vajíčka, zamícháme mouku a vlijeme mléko.

  • 4

    Těsto dáme do formy a pečeme zhruba půl hodiny až se začne oddělovat od formy. Korpus necháme ve formě.

  • 5

    V mezičase připravíme sirup. Rozpustíme v rendlíku 115 gramů cukru s pomerančovou šťávou, do směsi vložíme pomerančové plátky pokrájené na čtvrtky a vaříme asi deset minut. Poté necháme sirup vychladnout. Horký korpus propícháme špejlí, nalijeme na něj sirup a necháme vsáknout. Povrch korpusu zdobíme čtvrtkami plátků pomeranče.

Komentáře k receptu