Víno z čerstvých višní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 800 g Cukr krystal
  • 1 špetka Kulturní kvasinky
  • 1.5 l Voda pitná
  • 5 kg Višně
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1355 kcal
  • Sacharidy 141 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 22 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 141 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 866.6 mg
  • Vláknina 16000 mg
  • Vitamín A 16000 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralé višně přebereme, očistíme, omyjeme, otrháme stopky a vypeckujeme. Rozmačkáme a smícháme s rozdrcenými peckami. Odložíme a při pokojové teplotě necháme kvasit 24 hodin.

  • 2

    Poté prolisujeme, šťávu přecedíme, odstředíme a smícháme s cukrem rozpuštěným ve vlažné vodě. Přidáme kvasinky, přelijeme do demižonu, vložíme kvasnou trubičku a na teplém místě necháme kvasit několik dnů. K dokvašení přemístíme do chladné místnosti. Vykvašené víno necháme ještě nekolik dnů stát a gumovou hadičkou stáčíme do demižonu. Jakmile se zcela vyčistí, přelijeme do lahví, uzavřeme a uchováme na temném s studeném místě.

Komentáře k receptu