Křehké šlehačkové cukroví

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Máslo čerstvé
  • 700 g Mouka polohrubá
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 ks Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 polévková lžíce Kakao - prášek
  • 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 5 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 693 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 5 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 149.5 mg
  • Draslík 233.2 mg
  • Vláknina 6379.2 mg
  • Vitamín A 6379.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z mouky smíchané s práškem do pečiva, másla (Hery), smetany a žloutků vypracujeme těsto. Rozdělíme je na 3 díly - do jednoho přidáme kakao, do druhého nastrouhané ořechy, třetí ponecháme bez přísad. Dáme odpočinout do chladu.

  • 2

    Z těsta vyválíme pláty a tvořítkem vykrajujeme různé tvary. Upečeme na vymazaném plechu.

  • 3

    Ještě horké cukroví obalujeme ve směsi práškového a vanilkového cukru.

Komentáře k receptu