Kečup pikantní
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 28 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 0 g
- Sodík 165 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 122.5 mg
- Vláknina 1491.8 mg
- Vitamín A 1491.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, feferonku posekáme, očištěný celer pokrájíme nahrubo. Vše vložíme do hrnce, přilijeme ocet, přidáme mletý hřebíček, pepř, sůl, cukr a vaříme 1 a 1/2 hodiny. Podle potřeby můžeme trochu podlévat vodou. 
- 
                                2Směs rozmixujeme, zakápneme worcesterem, nalijeme do menších zavařovacích sklenic a zavařujeme 20 minut. 
- 
                                3Kečup ve sklenicích skladujeme v chladu a temnu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        