Pikantní domácí kečup

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 20

Suroviny

  • 800 g Brusinky
  • 500 g Cukr třtinový
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 100 g Cukr krupice
  • 500 ml Ocet jablečný
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Hřebíček mletý
  • 2 kávová lžička Sůl bylinková
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 ks Skořice celá
  • 3 ks Badyán
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 polévková lžíce Pomerančová kůra
  • 6 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 158 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 40 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 153.6 mg
  • Vláknina 8623.4 mg
  • Vitamín A 8623.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do připraveného kastrolu vložíme brusinky, skořici, badyán, zázvor, chilli papričku, pomerančovou kůru, pomerančovou šťávu, hřebíček ocet, vodu, třtinový cukr, sůl a na kostičky nakrájená rajčata.

  • 2

    Vše důkladně promícháme a přivedeme k varu. Zmírníme teplotu na sporáku a vaříme 30 minut. Následně sundáme ze sporáku a necháme vychladnout.

  • 3

    Za pomoci pasírovací strojku zpracujeme ze směsi jemný protlak, který nalijeme do jiného kastrolu. Přidáme cukr, promícháme a dáme na sporák. Přivedeme k varu a vaříme 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.

  • 4

    Takto připravený kečup lijeme do čistých zavařovacích sklenic a vzduchotěsně uzavřeme.

Komentáře k receptu