Pikantní vajíčkový salát se sterilovanou zeleninou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 641 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 46 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 368 mg
- Draslík 209.4 mg
- Vláknina 2858 mg
- Vitamín A 2858 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                16 vajec dáme do malého kastrolku, zalijeme 5 dl vody a uvaříme je natvrdo. Vaříme 10 minut, pak je zchladíme, oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme do mísy. 
- 
                                2Sterilovanou zeleninovou směs fazolí s kukuřicí scedíme a necháme okapat. 
- 
                                3Omyté jablko rozkrájíme, zbavíme jadřince, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a nakrájíme na kostičky. 
- 
                                4Vše v jedné míse promícháme, přidáme majonézu, dochutíme solí a cukrem. 
- 
                                5Salát podáváme vychlazený, ozdobený lístky omyté petrželky a s pečivem. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        