Chřest sterilovaný ve sladkokyselém nálevu
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 58 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 0 g
- Sodík 653 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 0.2 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Čerstvý chřest důkladně propláchneme vodou, oloupeme od hlaviček směrem dolů a seřízneme na stejně dlouhé kousky. Svážeme po cca 10 kusech do svazků, postavíme je stonky dolů do vroucí vody a spaříme po dobu cca 2 minut. 
- 
                                2Poté přilijeme další vroucí vodu tak, aby byly ponořené i střední části a opět 2 minuty spaříme. 
- 
                                3Nakonec zalijeme i vršky, po 1 minutě vyjmeme a ihned zchladíme studenou vodou. 
- 
                                4Vodu smícháme se solí, cukrem a kyselinou citronovou. Chřest rozdělíme do sklenic, zalijeme nálevem a zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 100 °C sterilujeme po dobu 60 minut. 
- 
                                5Po dvou dnech zopakujeme sterilizaci při teplotě 90 °C po dobu 20 minut. 
- 
                                6Vychladlé uložíme na temném a studeném místě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        