Šampaňské z bezinkového květu
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 50 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 0 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 7.5 mg
- Vláknina 235 mg
- Vitamín A 235 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do hrnce vlijeme 1 l vody, přisypeme cukr, který na mírném ohni za občasného promíchání rozpustíme. Cukrovou tekutinu necháme vychladnout. 
- 
                                2Z bezinkových květu odstraníme poškozené plody. Zdravé plody opláchneme a položíme je na dno pětilitrové lahve. Přidáme omytý, na tenká kolečka nakrájený citron. Ocet smícháme s vychladlou cukrovou šťávou a vlijeme do lahve. 
- 
                                3Naplněnou lahev uzavřeme kouskem potravinářské fólie. Fólii propícháme a láhev se směsi necháme 6-7 dní kvasit. Vykvašenou směs scedíme, naplníme do lahvi, které zavíčkujeme a na 6-7 dní odložíme na chladné místo. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        