Sladkokyselé ovoce
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 199 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 4 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 406 mg
- Vláknina 8280 mg
- Vitamín A 8280 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 856.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 711.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Meruňky, broskve, třešně omyjeme. Třešně vypeckujeme, broskve a meruňky rozkrojíme, vybereme pecky a nakrájíme na čtvrtky. Meloun rozkrojíme na půlku, vykrojíme měkký střed a meloun nakrájíme na malé kousky. Citron omyjeme pod horkou tekoucí vodou, potom ho rozkrojíme, šťávu vymačkáme a kůru nakrájíme na malé kousky. 
- 
                                2Do hrnce vlijeme vodu, přisypeme 500 g cukru, vanilkový cukr, spolu povaříme do rozpuštění cukru. Do sladké cukrové hmoty přidáme nakrájené broskve, meruňky, meloun a třešně. Vaříme přibližně 15 minut. Potom ovoce vybereme, rozdělíme do připravených teplých skleniček. Do cukrové šťávu vsypeme zbylý cukr, přilijeme ocet a za stálého míchání povaříme dalších 15 minut. Do sirupu přidáme hořčičné semínko, citrónovou kůru, dobře promícháme a stáhneme z ohně. 
- 
                                3Ještě horkým sirupem zalijeme ovoce v skleničkách, které ihned zavíčkujeme. Necháme vychladnout a ovoce uskladníme na chladném místě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        