Povidla jihočeská
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 848 kcal
- Sacharidy 217 g
- Tuky 1 g
- Sodík 14 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 217 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 799.7 mg
- Vláknina 24000 mg
- Vitamín A 24000 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2543.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Jablka, hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kousky. Švestky a třešně omyjeme, odstraníme pecky. Ovoce dáme do hrnce, přilijeme ocet, dobře promícháme. Hrnec přiklopíme a necháme celou noc ovoce rozležet. 
- 
                                2Hrnec postavíme na sporák a na mírném ohni za stálého míchání ovoce vaříme 30-40 minut. Následovně přisypeme cukr a vanilkový cukr. Promícháme a dále vaříme 10 minut, aby se rozpustil cukr. 
- 
                                3Ještě horká povidla rozdělíme do skleniček a ihned zavíčkujeme. Obrátíme je víčky dolu, necháme vychladnout a uskladníme na chladném místě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        