Citrónový pudink se šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cukr krupice
  • 200 g Hroznové víno
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 plátek Želatina
  • 3 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 dl Voda pitná
  • 2 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Citronová kůra
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 602 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 44 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 260.2 mg
  • Draslík 145.7 mg
  • Vláknina 1296.5 mg
  • Vitamín A 1296.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do misky vložíme plátek želatiny, zalijeme 2 lžícemi studené vody a necháme nabobtnat. Do misky poté nasypeme 120 g pískového cukru, přidáme 2 žloutky a vyšleháme do pěny. Přimícháme 4 lžíce citónové šťávy a lžíci jemně nastrouhané citrónové kůry. Poté misku posadíme do hrnce s vařící vodou, krém vyšleháme do zhoustnutí. Následně misku s krémem sejmeme z hrnce a šleháme až do vychladnutí. Z vaječných bílků vyšleháme tuhý sníh, 3 dl smetany vyšleháme na tuhou šlehačku. Sníh z bílků a šlehačku postupně zlehka zapracujeme do krému, kterým naplníme pudinkové misky. Pudink dáme do chladničky vychladnout.

  • 2

    Hroznové víno omyjeme, necháme okapat. Vychladlý vyklopíme na talířky, Ozdobíme šlehačkou, hroznovým vínem a podáváme.

Komentáře k receptu