Čočka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 420 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 5 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1003.7 mg
- Vláknina 62217.3 mg
- Vitamín A 62217.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Přebranou a propláchnutou čočku dáme do kastrolu, zalijeme vodou jen tolik, aby byla čočka ponořená. Vaříme na mírném plameni a podle potřeby přiléváme vodu. 
- 
                                2V mezičase oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a zpěníme na oleji. Když cibule zesklovatí, zaprášíme moukou a necháme zezlátnout. 
- 
                                3Když je čočka téměř měkká, vmícháme cibulovou směs a dovaříme. Čočku osolíme, okyselíme a přidáme cukr. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        