Houbový páj s cibulí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 43 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Žampiony čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 200 g Tvaroh tučný
  • 250 g Listové těsto
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 0.5 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 766 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 73 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 148.8 mg
  • Draslík 620 mg
  • Vláknina 10200.4 mg
  • Vitamín A 10200.4 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 166.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žampióny očistíme, cibuli oloupeme, obojí nasekáme na plátky. Ve větší pánvi rozpustíme máslo, 10 minut na něm houby i cibuli smažíme. Poté je zaprášíme moukou, dobře promícháme, přilijeme víno a minutu vše povaříme, aby se hmota spojila. Pánev odstavíme.

  • 2

    Tvaroh, nasekanou petrželku, sůl a pepř vmícháme do hub, hmotu dáme do nevymazané formy na pečení. Vše zakryjeme listovým těstem, okraje přitlačíme, na několika místech těsto promáčkneme.

  • 3

    Žloutek rozkvedláme s vodou, páj jím potřeme. Můžeme ho i ozdobně naříznout, aby měla kudy odcházet pára.

  • 4

    Troubu předehřejeme na 220°C, vložíme páj a pečeme 15 - 20 minut, až těsto dostane zlatohnědou barvu a náplň bublá. Podáváme horký a rovnou z formy.

Komentáře k receptu